Startsidan
Boende
Restaurang
Konferens
Hund
3-Kamp
Barnkalas
Bubbelbad
Om Väla
Kontakta oss
Öppettider
 
 

Om Väla

Jägarnas mötesplats i över 50 år!

Väla kommer drivas från 1 januari 2015 av Emma och Thomas Back.
På gården, som ligger belägen intill sjön Kleven, finns möjlighet till såväl hundträning som annan verksamhet både ute- och inomhus.
Förutom två bostadshus finns även 1 större samlingslokal med plats för 100 gäster, samt en övernattningsbyggnad med gemensamhetslokal och plats för 30 konferensgäster.
I övernattningsbyggnaden finns 14 dubbelrum och 1st 4-bäddsrum. Samtliga våningssängar. Här finns även en kokvrå för självhushåll, 4 st toaletter, duschar och bastu. Från 1/1 2015 flyttar tillverkning och försäljning av fällor och viltvårdsmaterial samt viltfoder och troféberedning till Kilagården i Timmele.

Historik

1959 förvärvade södra älvsborgs läns jaktvårdsföreningen gården Väla. Gården kom att bli en knutpunkt för jägarna i bygden och det var också här som jaktvårdskonsulenten var stationerad i 40 år.
Från början var det endast ett bostadshus och ett enklare fritidshus. Med tiden har det köpts till mark och med hjälp av ideella krafter har det byggts ut i flera etapper.
1972 byggdes den stora möteslokalen, då i syfte att jägarna skulle flytta ur jaktvårdskonsulentens vardagsrum vid sina möten.
Tio år senare byggdes i vinkel med möteslokalen en kontorsbyggnad med kök och snickeriverkstad.
När Svenska Jägareförbundet i slutet på 1990-talet inte längre ville nyttja gården för sin verksamhet beslutade stiftelsen som då var ägare att bygga en övernattningslänga, denna stod klar 1999.
Även här visade jägare och företag i södra älvsborg god ideellitet och ställde upp med arbetskraft och medel som gjorde satsningen lyckad.

Väla Kursgård, 523 99 Hökerum - Emma@ActionOchEvent.se - 033-29 19 19 


 
Action&Event © 2008